Pozdravna riječ novog predsjednika Sindikata radnika Telekoma Srpske

Objavio Sindikat radnika TS   // 20/09/2022   // 0 Komentara

Uvažene koleginice i kolege, članovi Sindikata radnika i zaposleni Kompanije, izuzetna mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti vas zvaničnim putem.

Činjenica je da se nalazimo u periodu konstantnih prekretnica, moglo bi se reći poslovnih izazova koji nas primoravaju da se brzo prilagođavamo i radimo još odgovornije. Teške okolnosti ujedno postavljaju pred nas visok stepen odgovornosti u održavanju sindikalnog zajedništva kao rezultata kontinuiranog rada. Kao uslov kvalitetnog ostvarivanja pojedinih i zajedničkih interesa zaposlenih, težićemo boljoj sinergiji i uvažavanju različitosti. Naša misija u budućem radu će svakako biti unapređenje unutrašnje organizacije i službenih akata prilagođavajući ih interesima širokog spektra sindikalnog članstva i zaposlenih. Na tom putu socijalnih pregovora ćemo se, u duhu dobre saradnje, boriti snagom činjenica zajedno sa menadžmentom Kompanije. Time ćemo pokazati svoju odgovornost, ali i stvoriti međusobno povjerenje koje je neophodno na našem putu u dosljednoj borbi za ostvarivanje prava zaposlenih.

Vaše povjerenje za mene znači podizanje još većeg stepena odgovornosti, rada, truda i zalaganja u narednom periodu kako bismo osigurali kontinuitet pozitivnih rezultata. U isto vrijeme, želio bih pridobiti povjerenje što većeg broja zaposlenih uvećavanjem broja članova i pokazati kako smo zajedničkim snagama okupljeni oko našeg primarnog cilja – interesa svih zaposlenih. Istina, mnogi će reći povjerenje se gradi i zaslužuje. Zato se zaista moram složiti sa vama. Kao zaposleni Kompanije, sa dugogodišnjim iskustvom stekao sam različita znanja i vještine, iskustvo koje koristim u svakodnevnom radu i odlučno nastavljam svoju ličnu nadogradnju obavljanjem nove funkcije predsjednika Sindikata, koje će za mene lično predstavljati prevazilaženje širokog spektra problema, predane borbe i učenja.

Okosnicu našeg Sindikata su oduvijek činili ljudi, stoga u cjelokupnom procesu računam na vašu pomoć i podršku ka našem zajedničkom cilju a to je stabilan, svrsishodan, solidaran i jak Sindikat u službi svakog člana i zaposlenog.

Na raspolaganju sam vam.

 

Predsjednik Sindikata radnika,

Slaviša Ilić


Povezane objave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *