Obraćanje predsjednika Sindikata

Objavio Sindikat radnika TS   // 10/04/2020   // 0 Komentara

Poštovane koleginice i kolege, članovi Sindikata, osjećam potrebu da Vam se u svoje i u ime UO Sindikata obratim u vezi stanja u kom se nalazimo.
Kako znate, u Kompaniji egzistira Krizni štab, čiji je član i Goran Mišanović ispred Sindikata. Krizi štab radi veliki posao oko zaštite radnika ali i Kompanije, budno prati sva dešavanja, predlaže rješenja i rješava probleme a sve u okviru preporuka i odluka gradskih štabova i Vlade Republike Srpske.
U ovom trenutku, u Kompaniju, na posao ne dolazi više od 1300 radnika, od kojih neki rade od kuće, gdje to dozvoljava poslovni proces.Međutim, ima mnogo kolega kojima poslovni proces to ne omogućava kao i trudnica, radnika sa hroničnim oboljenjima, te kolega koji su u kritičnoj grupi radi godina starosti (preko 60 godina).
Poslodavac o svemu vodi računa i vrlo korektno se ponaša u ispunjavanju svojih obaveza, iako funkcionišemo u VANREDNOM STANJU. Plata za mart je isplaćena u 100% iznosu, planirane su isplate naknade za Uskrs/Vaskrs, jubilarne nagrade, regres, s tim da će dinamika isplata biti utvrđena na osnovu priliva sredstava. Dakle, sve se odvija kao da i nije vanredno stanje u Republici Srpskoj. Veliko je pitanje kako će se nadoknaditi prihod za ove mjesece, jer ne rade ni poslovni subjekti, korisnici naših usluga.
Uzimajući u obzir korektnost Poslodavca, što ne čine ni državne firme, molio bih Vas da pokažemo da to znamo cijeniti te da ispoštujemo preporuku Mtel Kriznog štaba.
PREDLAŽEM DA SVI RADNICI KOJI NE DLAZE NA POSAO, A NE RADE OD KUĆE, ISKORISTE STARI GODIŠNJI ODMOR IZ 2019. godine, DO KRAJA MAJA 2020. godine.
U junu se nagovještava ukidanje vanrednog stanja, kada ćemo se vratiti svojim redovnim radnim obavezama, gdje bi mogli bez izostanaka pružiti svoj maksimum.
Vjerujem da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo ali sam veliki optimista da ćemo pokazati koliko i šta možemo jer smo to nebrojeno puta dokazali.

Pozdravljam i zahvaljujem,
Kosta Bundalo


Povezane objave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *