Novim Kolektivnim ugovorom neće biti umanjena prava radnika

Objavio Sindikat radnika TS   // 22/11/2019   // 0 Komentara

Skupština Sindikata radnika „Telekomunikacija RS a.d. Banjaluka” je na sjednici održanoj 20. novembra 2019. godine u Banjaluci odlučila da prihvati usaglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora između poslovodstva i Sindikata, te ovlastila predsjednika Sindikata Kostu Bundala da ga potpiše sa generalnim direktorom Markom Lopičićem.

Bundalo je rekao da očekuje da će prilikom sljedećih pregovora o budžetu za narednu godinu biti potpisan i ovaj važan dokument. „Uprkos činjenici da u Republici Srpskoj još nije potpisan Opšti kolektivni ugovor te da nisu regulisana pojedina radnička prava, poslovodstvo kompanije je u najboljoj namjeri pristupilo pregovorima sa Sindikatom, i uspješno ih privelo kraju”, smatra Kosta Bundalo.

Vladimir Četrović, izvršni direktor za korporativne poslove m:tel-a, koji je sa saradnicima učestvovao u radu Skupštine, između ostalog je rekao da je menadžment kompanije ušao u pregovore sa Sindikatom u duhu dobre volje, kao i da su svi pobjednici u ovom pregovaračkom procesu, jer su zaposleni ti koji čine kompaniju uspješnom, s tim da zaštita radničkih prava ostaje prioritet u narednom periodu poslovanja Društva.

U okviru Skupštine održan je i šesti memorijalni šahovski turnir “Spasoje Marić”, gdje je učešće uzelo 16 igrača.

Pobijedio je Batinić Predrag, drugoplasirani je bio Mitrić Danilo, dok je treće mjesto zauzeo Vitomir Darko.