Novim Kolektivnim ugovorom neće biti umanjena prava radnika

Objavio Sindikat radnika TS   // 22/11/2019   // 0 Komentara

Skupština Sindikata radnika „Telekomunikacija RS a.d. Banjaluka” je na sjednici održanoj 20. novembra 2019. godine u Banjaluci odlučila da prihvati usaglašeni prijedlog Kolektivnog ugovora između poslovodstva i Sindikata, te ovlastila predsjednika Sindikata Kostu Bundala da ga potpiše sa generalnim direktorom Markom Lopičićem.

Bundalo je rekao da očekuje da će prilikom sljedećih pregovora o budžetu za narednu godinu biti potpisan i ovaj važan dokument. „Uprkos činjenici da u Republici Srpskoj još nije potpisan Opšti kolektivni ugovor te da nisu regulisana pojedina radnička prava, poslovodstvo kompanije je u najboljoj namjeri pristupilo pregovorima sa Sindikatom, i uspješno ih privelo kraju”, smatra Kosta Bundalo.

Vladimir Četrović, izvršni direktor za korporativne poslove m:tel-a, koji je sa saradnicima učestvovao u radu Skupštine, između ostalog je rekao da je menadžment kompanije ušao u pregovore sa Sindikatom u duhu dobre volje, kao i da su svi pobjednici u ovom pregovaračkom procesu, jer su zaposleni ti koji čine kompaniju uspješnom, s tim da zaštita radničkih prava ostaje prioritet u narednom periodu poslovanja Društva.

U okviru Skupštine održan je i šesti memorijalni šahovski turnir “Spasoje Marić”, gdje je učešće uzelo 16 igrača.

Pobijedio je Batinić Predrag, drugoplasirani je bio Mitrić Danilo, dok je treće mjesto zauzeo Vitomir Darko.


Povezane objave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *